Ninsoarea si viscolul dau batai de cap

Distribuie pagina

Iti place articolul?


De mai bine de 24 de ore tot sud-estul Romaniei se afla sub cod portocaliu de vreme rea. După 24 de ore de ninsoare, lucrurile nu se prezintă deloc bine în sud-estul României! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că la acestă oră, 540 de localităţi din 21 de judeţe nu au electricitate. Aproape 50 de localităţii sunt izolate, iar autostrăzile A1 şi A2, 37 de drumuri naţionale şi 80 de drumuri judeţene sunt blocate. În acelaşi timp, 16 curse de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au fost anulate, iar porturile sunt închise de mai bine de 24 de ore.

In judetul Constanta ninge viscolit de mai multe ore. Zonele cu risc mare de inzapezire sunt Harsova, Crucea, Saraiu si Baneasa, DJ 228 Poarta Alba – Nazarcea, DJ 226 Lumina – Navodari – Sacele – Sinoe.

În această dimineaţă, un arbore a căzut pe panourile publicitare de pe bulevardul Tomis. Aseară, un plop de 15 metri s-a prăbuşit peste cablurile electrice în cartierul Tomis Nord, iar un bloc de pe strada Soveja a rămas fără o bună parte din acoperiş.

De asemenea Trenul 582, care circula în această dimineaţă pe ruta Constanţa- Bucureşti Nord, a izbit un bloc de gheaţă de trei metri şi a deraiat. 120 de pasageri aşteaptă, în frig, echipele de intervenţie. O pasageră a relatat, la Realitatea TV, momentele de groază prin care trece. "Bancul de gheaţă e cât trenul de înalt. Când a deraiat, trenul avea viteză destul de mare, impactul a fost puternic, am crezut că o să se răstoarne", a spus Manuela Schweringer.

Vremea rea a afectat si alimentarea cu energie electrica. În prezent, în judeţul Constanţa sunt nealimentate şase linii de medie tensiune parţial şi 55 posturi de transformare, un stâlp de medie tensiune rupt, un post de transformare ars ce urmează a fi înlocuit astăzi. Fără tensiune sunt şase localităţi: Lumina, Cogealac parţial, Fântânele, Tariverde, Tudor Vladimirescu, Dropia.

Din pacate prognoza meteo nu atunci vesti bune, avertizarea de vânt puternic şi ninsori va fi prelungită astăzi şi după ora 18.00 în unele judeţe, printre care Constanţa, Brăila, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile.

S-AR PUTEA SA VA PLACA :

PUB


PUB